papageorgioufoods

Ιστορικό

1960

Ιδρύεται η εταιρεία από τον Βασίλειο Δημ. Παπαγεωργίου. Πρόκειται για ένα μικρό αρτοποιείο στην Πάτρα που αναλαμβάνει την αντιπροσωπεία εταιρίας βουτημάτων και ζαχαρωδών προϊόντων.

1987

Τη διοίκηση αναλαμβάνει η 2η γενιά Παπαγεωργίου (Αναστάσιος και Δημήτρης) και η εταιρία μετονομάζεται σε «Αφοί Β. Παπαγεωργίου ΟΕ», με αντικείμενο την εμπορία πρώτων υλών Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής, δημιουργώντας ένα σύγχρονο δίκτυο διανομής που εξυπηρετεί τη Δυτική Ελλάδα.

1996

Η εταιρία μετακομίζει σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1.500 τ.μ. στην Κ. Οβρυά της Πάτρας. Ξεκινώντας συνεργασίες με οίκους του εξωτερικού, η εταιρία επεκτείνεται στην εισαγωγή και αντιπροσώπευση πολλών νέων προϊόντων, καλύπτοντας πλήρως τους τομείς της Αρτοποιίας, της Ζαχαροπλαστικής και του Foodservice.

2007

Η εταιρία αλλάζει νομική μορφή και μετονομάζεται σε «Αφοί Παπαγεωργίου ΑΕ», ενώ στις εγκαταστάσεις της κατασκευάζεται ένα νέο συγκρότημα συνολικής επιφάνειας 3.500 τ.μ., με χώρους αποθήκευσης ξηρού και ψυχόμενου φορτίου, που παρέχει πλέον τη δυνατότητα για ταχύτατες διαδικασίες εισαγωγής αλλά και διανομής προς όλη την Ελλάδα.

2009

Η εταιρία ξεκινά μια μακροπρόθεσμη διαδικασία αναδιάρθρωσης των λειτουργιών και του χαρτοφυλακίου προϊόντων της, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία της με εξειδικευμένους επιχειρηματικούς συμβούλους. Στόχος είναι η σημαντική ενίσχυση της εικόνας, αλλά και της ανταγωνιστικότητας της στην ελληνική αγορά.

2010

Η εταιρεία ξεκινά την εφαρμογή του νέου της στρατηγικού σχεδιασμού αποκτώντας τις πιστοποιήσεις ISO 9001:2015. Διπλασιάζει το δυναμικό πωλήσεών της, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις εξειδικευμένες Α’ ύλες και στην εξυπηρέτηση door-to-door στη Δυτική Ελλάδα.

2016

Δημιουργείται εσωτερικό τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης, με βασικό αντικείμενο την αξιολόγηση Α’ υλών και το σχεδιασμό νέων προϊόντων και συνταγών. Η εταιρία αποκτά παρουσία στις μεγαλύτερες εκθέσεις του κλάδου των Α’ υλών στην Ελλάδα και παρακολουθεί όλες τις σημαντικές διεθνείς εκθέσεις.

2020

Η Παπαγεωργίου συνεχίζει και εντείνει την επαφή της με εταιρίες του εξωτερικού,εγκαινιάζοντας νέες συνεργασίες με μεγάλους Ευρωπαίους παραγωγούς στους κλάδους των Α΄υλών Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής και Παγωτού. Σχεδιασμένα ειδικά για την Ελληνική αγορά, μια σειρά από νέα προϊόντα κάτω από το brand “Papageorgiou” παρουσιάζεται στο δίκτυο της εταιρίας.